Kuchnia

Przepis na zupę ogórkową na wędzonce

Jeśli szukasz przepisu na smaczną zupę, to skorzystaj z tego przepisu i na obiad zaserwuj domownikom zupę ogórkową na wędzonce. Jest to potrawa pełna aromatu o smaku kiszonych, słonych ogórków. Poniżej znajdziesz przepis oraz krótki poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszną zupę ogórkową na wędzonce. Przeczytaj go koniecznie!

Czemu warto jeść zupę ogórkową na wędzonce?

Zacznijmy od tego, że popularna ogórkowa wzbogacona aromatem wędzonki na pewno przypadnie do gustu miłośnikom klasycznych dań. Jednak, aby ją zrobić, najpierw przez około dwadzieścia minut gotuj wywar z mięsa z dodatkiem liści laurowych i ziela angielskiego. Musisz wiedzieć, że zioła doskonale współgrają z wędzonką. Następnie pokrój w kostkę ziemniaki i dodaj do gotującego się wywaru. Gdy to zrobisz to wędzonkę wyjmij, gdy ziemniaki będą już miękkie. Dopiero potem marchew zetrzyj na tarce prosto do wywaru. Następnie bulion Knorr wymieszaj z wodą i wlej do wywaru. Po czym całość zagotuj. Warto wspomnieć także o tym, że do ogórkowej idealnie nada się świeży, pachnący koperek. Tak przygotowaną zupę można podawać z chlebem, można też dodać do niej łyżkę tłustej kwaśnej śmietany. Nie zwlekaj dłużej i już dziś wybierz się do sklepu po niezbędne składniki, a potem do kuchni i zabierz się za przygotowanie pysznej zupy ogórkowej na wędzonce!

Składniki niezbędne do przygotowania pysznej zupy ogórkowej na wędzonce!

Zanim zabierzesz się za przygotowanie pysznej zupy ogórkowej na wędzonce to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników jak: dwa opakowania Zupy ogórkowej Knorr, 200 gramów wędzonki lub kości wędzonych, jedna marchewka, pięć ziemniaków, jeden pęczek koperku, dwa liście laurowe, dwa ziarna ziela angielskiego oraz dwa litry wody. Gdy zaopatrzysz się we wszystkie, niezbędne składniki to pora zabrać się za przygotowanie pysznej zupy ogórkowej na wędzonce!

Sposób przygotowania pysznej zupy ogórkowej na wędzonce!!

Najpierw do garnka włóż wędzonkę, liść oraz ziele. Potem wlej dwa litry wody i zagotuj. Gdy to zrobisz wywar gotuj przez 20 do 25 minut. Gdy to zrobisz to ziemniaki obierz, pokrój w niedużą kostkę i ugotuj do miękkości w wywarze. Tuż pod koniec gotowania wyjmij wędzonkę. Następnie marchewkę zetrzyj na tarce z grubymi oczkami i dodaj do wywaru. Potem zawartość opakowań Knorr wymieszaj w niewielkiej ilości zimnej wody i wlej do wywaru. Gdy to zrobisz to całość doprowadź do wrzenia, następnie zmniejsz ogień i gotuj zupę jeszcze osiem minut. Na koniec dodaj pokrojony drobno koperek. Poza tym do zupy możesz również dodać jedną lub dwie łyżki kwaśnej śmietany. I gotowe! Smacznego! Delektuj się smakiem pysznej zupy!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *