Kuchnia

Przepis na pyszne świateczne naleśniki z nadzieniem ze szpinaku

Szukasz alternatywy dla klasycznych świątecznych potraw? Jeśli tak to zainspiruj się i przygotuj naleśniki z nadzieniem ze szpinaku. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszne, świąteczne naleśniki z nadzieniem ze szpinaku. Przeczytaj go koniecznie!

Kilka słów o naleśnikach z nadzieniem ze szpinaku!

Zacznijmy od przyrządzenia do naleśników wyrazistego farszu, który będzie charakteryzował się ostrym posmakiem podsmażanej cebuli – wybierz jej dowolny rodzaj, na przykład białą. Po czym zeszklij ją na patelni i połącz ze szpinakiem. W sezonie letnim wykorzystaj świeże liście, zimą sięgnij po mrożony w kostkach. Zadbaj o to, aby nadmiar wody dokładnie odparował. Smak warzywa doskonale podkreśli zmielona gałka muszkatołowa i pieprz. Wśród przypraw powinna pojawić się również przyprawa uniwersalna. Wypróbuj także wariantu z czosnkiem, który należy posiekać lub przecisnąć przez praskę. Spójną konsystencję farszu zapewnią jajka. Gdyby wyszedł zbyt gęsty, rozcieńcz go odrobiną mleka. Ciasto na naleśniki przygotuj, łącząc jajka z mąką i mlekiem.

Składniki niezbędne do przygotowania pysznych, świątecznych naleśników z nadzieniem ze szpinaku!

Zanim zabierzesz się za przygotowanie świątecznych naleśników z nadzieniem ze szpinaku to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników do jak: jedna łyżka masła lub margaryny, jedna, drobno posiekana cebula oraz 250 gramów mrożonego szpinaku. Ponadto koniecznie powinieneś zaopatrzyć się także w takie składniki jak: jedno ubite jajko, jedno opakowanie Przyprawa Uniwersalna Delikat Knorr, szczypta gałki muszkatołowej, trzy łyżki mleka, jedna łyżka mąki macowej, 250 gramów mąki, 250 mililitrów mleka, jedno jajko, 50 mililitrów wody gazowanej oraz jedna łyżeczka oleju. Gdy zaopatrzysz się we wszystkie, niezbędne składniki to najwyższa pora zabrać się za przygotowanie pysznych, świątecznych naleśników z nadzieniem ze szpinaku!

Sposób przygotowani pysznych, świątecznych naleśników z nadzieniem ze szpinaku!

Najpierw wymieszaj składniki na ciasto naleśnikowe na gładka masę, smaż cienkie naleśniki na małej ilości tłuszczu na złoty kolor z każdej strony. Potem posiekaj cebulę. Następnie na patelni stop masło lub margarynę. Gdy to zrobisz to dodaj cebulę i smaż, do momenty gdy lekko zbrązowieje. Po czym wsyp mąkę i smaż. Następnie dodaj szpinak, przyprawę Knorr i gałkę muszkatołową. Gdy to już zrobisz to wszystko podgrzewaj, do chwili gdy szpinak się rozmrozi. Po czym dodaj mleko, jajko i kilka minut podgrzewaj, mieszając. Na koniec możesz dodać dwa, zgniecione ząbki czosnku i podsmażyć je wraz z cebulą. I gotowe! Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *