Kuchnia

Przepis na naleśniki z szynką i pieczarkami

Mniej więcej cena przygotowania tego dania wynosi do 10 złotych. Oczywiście ceny zostały oszacowane na podstawie orientacyjnych cen rynkowych i dotyczą przygotowania całego dania zgodnie z listą składników. Poniżej znajdziesz krótki przepis oraz poradnik, dotyczący tego, jak należy przygotować pyszne naleśniki z szynką i pieczarkami. Przeczytaj go koniecznie!

Kilka słów o naleśnikach z szynką i pieczarkami!

Zacznijmy od, że jeżeli lubisz szynkę, ale znudziło ci się już jedzenie kanapek z wędliną na śniadanie lub kolację, to wypróbuj ten przepis. Trzeba przyznać, że chrupiące naleśniki faszerowane szynką i pieczarkami to smaczna alternatywa – idealne także na obiad. Poza tym większość składników potrzebnych do przyrządzenia tego dania na pewno znajdziesz w kuchni. Przede wszystkim jest to proste danie, które nie powinno zająć więcej niż pół godziny. Zatem do dzieła! Jak zrobisz ciasto na naleśniki to do farszu dodaj posiekaną drobno cebulę, która doda nadzieniu pikantnego smaku. Aby nadzienie nie wypadało z naleśników, warto zawinąć je w formę krokietów. Jeślijesteś miłośnikiem połączenia szynki i żółtego sera, możesz naleśniki posypać tartym ementalerem lub goudą a następnie zapiec – wtedy twoje danie będzie jeszcze bardziej apetyczne.

Składniki niezbędne do przygotowania pysznych naleśników z szynką i pieczarkami!

Zanim zabierzesz się za przygotowanie pysznych naleśników z szynką i pieczarkami to musisz zaopatrzyć się w odpowiednie produkty. W Twojej kuchni nie może zabraknąć takich składników do jak: 150 gramów szybki, 200 gramów pieczarek oraz jedna łyżeczka Przyprawy Uniwersalnej Delikat Knorr. Poza tym koniecznie powinieneś się zaopatrzyć także w takie składniki jak: jedna cebula, trzy łyżki margaryny, dwa jajka, 120 gramów mąki, 250 mililitrów mleka oraz 10 mililitrów oleju do smażenia. Gdy zaopatrzysz się we wszystkie, niezbędne składniki to pora zabrać się za przygotowanie pysznych naleśników z szynką i pieczarkami!

Sposób przygotowani pysznych naleśników z szynką i pieczarkami!

Na początku za pomocą blendera zmiksuj mleko z jajkami i miękką margaryną. Następnie połącz z mąką do uzyskania jednolitej masy. Gdy to zrobisz to nalewaj porcje ciasta na rozgrzaną patelnię z olejem, po czym smaż naleśniki z obu stron. Potem na patelni z rozgrzaną margaryną zeszklij drobno posiekaną cebulę, następnie dodaj pieczarki pokrojone w cienkie plastry. Dopiero, gdy będą one miękkie, dodaj szynkę pokrojoną w paski. Następnie smaż przez chwilę. Gdy to zrobisz to farsz dopraw przyprawą Knorr. Po czym zawijaj pieczarkowo­szynkowe nadzienie w naleśnik i podawaj. Na koniec tak przygotowane naleśniki możesz również posypać serem i zapiec. I gotowe! Smacznego!

Dodaj komentarz

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *